Przepis i sposób przygotowania na: Domowe leczo
Domowe leczo to świetny, szybki posiłek, który można przygotować z sezonowych warzyw. Wtedy danie nie jest drogie i dobrze smakuje. W tym przepisie są użyte 3 rodzaje papryk: czerwona, żółta, i zielona, pomidory, pieczarki oraz kiełbasa śląska. Domowe leczo doprawiamy pieprzem i papryką słodką.
Domowe leczo - jak zrobić?
Wszystkie papryki dokładnie myjemy i pozbawiamy nasionek. Następnie kroimy w dużą kostkę. Kiełbasę śląską również kroimy w dużą kostkę. Pomidory obieramy ze skórek i kroimy w duże kostki. Pieczarki kroimy w plasterki.
Wszystko wkładamy do garnka i gotujemy aż do miękkości. Dodajemy passatę. Gdy zobaczymy, że wszystko jest miękkie przyprawiamy pieprzem czarnym, papryką słodką i solą do smaku. Na sam koniec wlewamy passatę pomidorową. Czekamy aż się zagotuje i gotowe.