Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe krówki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 paczuszka
margaryna 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe krówki

nie ma nic prostszego - na patelnię lub do szerokiego garnka (aby powierzchnia parowania była jak największa), wrzucamy 1/4 kostki margaryny, roztapiamy, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i cały czas trzymając na ogniu mieszamy. Po pewnym czasie zacznie się pienić, mieszamy dalej aż cukier się rozpuści, a płyn zacznie się lekko przypalać. Wylewamy na zwilżony wodą talerz lub do zwilżonej foremki. Gdy ostygną wkładamy do lodówki, gdy stwardnieją kroimy na kawałki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 15.06.2013 15:21
domowe są najlepsze
jozefinach 15.06.2013 15:08
Smaki dzieciństwa.
Marta11 15.06.2013 14:10
juz dawno takich nie robilam
joanna30 15.06.2013 12:27
Moja mama kiedyś robiła takie krówki, mniam :)
malaczarna23 15.06.2013 12:19
super pomysł
Marta1986 15.06.2013 12:16
mniam pyszne
Pyszota 15.06.2013 12:07
ja uwielbiam krówki
angelika14 15.06.2013 11:50
wiele razy robiłam domowe krówki i przyznam, że są o niebo lepsze od kupnych
Mniam 15.06.2013 11:39
Kiedyś to tylko takie słodycze znałam.
Paolcia 15.06.2013 11:15
uu muszę wypróbować :)
ssylwiaa 15.06.2013 10:35
jakże smaczne krówki ;))
Renata9 15.06.2013 10:22
super krówki
Rossie 15.06.2013 10:20
Teraz widzę,ze na zdjęciu mają żółty kolor, w rzeczywistości są w kolorze karmelowym :)
Olga_SK 15.06.2013 10:18
krówki! uwielbiam :) chyba dziś wypróbuję domową wersję :)
Gracer 15.06.2013 10:16
podobają mi się
aisza1 15.06.2013 10:01
pewnie są pyszne
IwonaDD 15.06.2013 09:56
fajne, jeszcze nigdy nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak