Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe kopytka

Ziemniaki zagotować, pozostawić do wystygnięcia. Następnie zemleć.
Do ziemniaków dodać przesianą mąkę, sól do smaku i jajko. Zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na kilka części, formujemy wałek z ciasta i delikatnie przyklepujemy. Kroimy na małe kawałki.
Kopytka można mrozić. Można podawać na różne sposoby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 23.04.2016 06:23
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak