Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe kokosanki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2
wiórki kokosowe
cukier 3/4 szklanki
masło 100 gram
mleko 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe kokosanki

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywną pianę (możemy ze szczyptą soli).
Krok 1 - Domowe kokosanki foto
2
Rozpuszczamy masło, następnie dodajemy cukier i mleko. Mieszamy i uważamy aby się nie przypaliło i wsypujemy wiórki.
Krok 2 - Domowe kokosanki foto
3
Łyżką nakładamy placuszki i pieczemy aż się zarumienią. Po wyjęciu odstawiamy na chwilę, żeby ostygły i stwardniały.
Krok 3 - Domowe kokosanki foto
4
Smacznego! :)
Krok 4 - Domowe kokosanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 16.02.2014 11:09
Fantastyczne.
karolina1869 30.11.2013 15:55
fajny deser
mela25 22.08.2013 20:01
robię bardzo podobnie,
adam1f 26.04.2013 23:38
przepyszne są
Betka 03.01.2013 16:30
na pewno smaczne!!!;D
Andysz 28.12.2012 19:59
mmm pychota!;)
sara1 28.12.2012 09:55
fajne cisteczka
miroslawa 28.12.2012 05:00
smaki z dzieciństwa
Adamorek 27.12.2012 20:56
ale ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak