Domowe hamburgery

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    400 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • sałata

    4 liście
  • pomidor

    1 sztuka
  • mielone migdały

    1/3 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • ser żółty

    4 plasterki
  • majonez

    2 łyżeczki
  • ketchup

    2 łyżeczki
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • bułka

    4 z sezamem
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztrzepane jajko dodac do mielonego mięsa- najlepiej wołowiny, dodać posiekaną drobniutko białą cebulę i drobniutko posiekany czosnek. Doprawić solą, i pieprzem wsypać mielone migdały i dokładnie wymieszać..Uformować 4 kotleciki- wielkości bułki. Smażyć bez tłuszczu na patelni grillowej z każdej strony, na sam koniec na usmażonych już kotletach położyć po plasterku żółtego sera- ładnie nam się rozopi.
Bułki przekroić na pół i położyć na parę minut na patelni grillowej- ładnie się zarumienią od środka i będą bardziej chrupiące.
Wymeiszać musztardę, majonez i musztardę.
Sosem pozmarować \"dolną\" częśc bułki, położyć kotlet z serem, na wierzch plaster czerwonej cebuli, sałata, plater pomidora i \"górna\" część bułki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 04.04.2011 13:30
I super! Domowe najlepsze, bo wiadomo, co się do środka wkłada :)
agnieszka189 27.01.2011 10:51
no właśnie i na pewno o wiele lepsze od tych z sieciówek
MAR3STA 10.01.2011 20:00
lubie takie hamburgery;)
Natalia/tubisiek 15.12.2010 11:32
domowe są najsmaczniejsze :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat