Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
mięso wołowe
500 g -
bułka do hamburgerów
4 szt -
pomidor
1 szt -
ogórek kiszony
2 szt -
cebula
1 szt -
sałata lodowa
1 szt -
ser topiony
4 szt -
olej do smażenia
-
sól i pieprz
Składniki na sos
-
ketchup pikantny
1 łyżka -
majonez
1 łyżka -
musztarda
1 łyżka
Sposób przygotowania
Domowe hamburgery
Bardzo dużo testowaliśmy przepisów na pyszne hamburgery. Kombinowałam z mięsem, przyprawiałam dużą ilością przypraw, dodawałam musztardę do mięsa i różne dziwne rzeczy ;D Jednak wystarczy surowe mięso uformować i przyprawić tylko solą i pieprzem z obu stron ;) Podam Wam dwie propozycje podania hamburgerów. Z boczkiem lub sałatą ;)
Przygotowanie:
Mięso wołowe przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kulki i rozpłaszczamy na taką wielkość jaką mamy bułkę ;)
Pomidora i ogórka kroimy w plastry, cebulę w kostkę.
Boczek (jeżeli dodajemy) Smażymy na patelni.
Na tej samej patelni co smażyliśmy boczek smażymy mięso ok.4 min z każdej strony. Najlepiej jest smażyć na patelni grillowej, nie dociskamy mięsa.
Bułki przekrawamy na pół i podpiekamy w piekarniku ok.3 min.
Układamy:
Bułka, ketchup, sałata, mięso, ser, pomidor, ogórek, cebula, musztarda lub majonez i bułka ;)
Jeżeli lubimy boczek. 4 plastry boczku przesmażamy i dodajemy do bułki :) Zapraszam ! http://adventuresinthe-kitchen.blogspot.com/![]()
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się