Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery
Kroki postępowania
Imbir obieramy-ścieramy na tarce- dodajemy do mięsa.
Gorczycę mielimy- wszystkie przyprawy dodajemy do mięsa.
Wyrabiamy dodając po trochę chłodnego bulionu.
Rozgrzewamy patelnię grillową i grilujemy po 5 min z kazdej strony.
Odkładamy na talerz na 5 min, by kotlety "doszły".
Na połówkę bułki nakładamy po pół łyżki majonezu, pół łyżeczki musztardy i ketchupu. Następnie kładziemy liść sałaty, kotleta.
Na kotleta ponownie nakładamy po pół łyżki majonezu, i po pół łyżeczki musztardy i ketchupu.
Układamy po plastrze pomidora, kilka plasterków ogórka i trochę cebuli.
Przykrywamy drugą połówką bułki.
Spinamy wykałaczką.
Smacznego!!!