Domowe hamburgery

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 bułki

  • 4 kotlety hamburgery drobiowe

  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki przekroić na połówki. Kotlety obtoczyć w
jajku z dodatkiem soli i pieprzu, poczym obtoczyć
w bułce tartej. Smażyć z obu stron na chrupko.
Gdy jedna bęzie gotowa przewrócić na drugą i
na wierzch położyć ser. Gotowe kotlety
położyć na połówe bułki. Cebulę pokroić w
piórka. Zalać łyżką oleju i zasypać 3 łyżkami
bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Usmażyć na
złoto. Poukładać na kotlecie. Dodać plasterki
pomidora i ogórka. Polać ketchupem i złożyć
bułkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 25.10.2010 00:53
Pycha, takie hamburgery.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat