Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe hamburgery

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka do hamburgerów 4 sztuki
mięso mielone 400 gram
cebula 1 sztuka
sól i pieprz
koperek 2 łyzki
sałata 4 liście
ser żółty 4 plastry
pomidor 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
cebula czerwona 4 plastry
majonez 4 łyzki
keczup 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: domowe hamburgery

Mięso , posiekaną cebulkę, koperek, sól i pieprz wyrabiamy , na jednolita masę. Formujemy niewielkie kotlety , smażymy na złoty kolor. Bułki kroimy na pół, opiekamy chwile w rozgrzanym piekarniku. Bułkę smarujemy majonezem, układamy sałatę , ser, kotleta, pokrojone w plastry ogórki,pomidory i czerwoną cebulę, na górę keczup i druga część bułki . Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.10.2014 11:42
domowe najsmaczniejsze i najlepsze
Pietruszka 22.10.2014 11:33
pyszny hamburger
dodi 22.10.2014 11:24
nie ma jak domowe, mniam...
wioleczka83 22.10.2014 11:07
rewelacyjnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak