domowe hamburgery

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka do hamburgerów

    4 sztuki
  • mięso mielone

    400 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • sól i pieprz

  • koperek

    2 łyzki
  • sałata

    4 liście
  • ser żółty

    4 plastry
  • pomidor

    2 sztuki
  • ogórek

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    4 plastry
  • majonez

    4 łyzki
  • keczup

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso , posiekaną cebulkę, koperek, sól i pieprz wyrabiamy , na jednolita masę. Formujemy niewielkie kotlety , smażymy na złoty kolor. Bułki kroimy na pół, opiekamy chwile w rozgrzanym piekarniku. Bułkę smarujemy majonezem, układamy sałatę , ser, kotleta, pokrojone w plastry ogórki,pomidory i czerwoną cebulę, na górę keczup i druga część bułki . Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 22.10.2014 11:42
domowe najsmaczniejsze i najlepsze
Pietruszka 22.10.2014 11:33
pyszny hamburger
dodi 22.10.2014 11:24
nie ma jak domowe, mniam...
wioleczka83 22.10.2014 11:07
rewelacyjnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat