Domowe hamburgery

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • sól i pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

  • ketchup łagodny

  • sałata rzymska

  • pomidory

  • bułki

    5 szt hamburgetowych bułek z sezam
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy formujemy okrągłe duże wielkości bułki kotlety, które spłaszczamy je i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Smażymy do przyrumienienia z dwóch stron. Bułki do hamburgerów przekrawamy i wewnętrznymi stronami podpiekamy na grillowej patelni by były chrupkie. Dolną część smarujemy ketchupem, układamy gorącego kotleta i nakładamy sałatę i pomidora. Przykrywamy drugą częścią bułeczki i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 03.10.2014 20:02
pysznie wygląda
gibli 01.10.2014 10:52
świetnie wygląda, zjadłabym na śniadanko)
bietka 01.10.2014 09:52
wygląda smakowicie :)
IZABELA29 01.10.2014 09:31
kotlet możemy usmażyć na grillu elektrycznym, wołowy jest najlepszy
adelajda 01.10.2014 09:17
domowe najlepsze
Wafelek2601 01.10.2014 08:24
Lubię domowe hamburgery
olkaaa 01.10.2014 08:23
bardzo lubię
VioletoweKucharzenie 01.10.2014 08:14
domowe najlepsze, twoje wyglądają bardzo apetycznie
Czyki 01.10.2014 07:46
Wow jakie super :) i bez chemii :):)
Magula 01.10.2014 07:46
Domowe najlepsze. Wyglądają rewelacyjnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat