domowe hamburgery

domowe hamburgery

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka do hamburgerów

    3 szt.
  • mięso mielone wołowe

    30 dkg.
  • ser camembert

    1 op.
  • ketchup pikantny

    4 łyżki
  • pomidor

    1 szt.
  • sałata

  • Musztarda sarepska Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso najlepiej jak mamy wołowe można też użyć wieprzowego,mięso mielone włożyć do miski i wymieszać z ketchupem i solą do smaku uformować z powstałej masy 3 kotlety kłaść na rozgrzany tłuszcz i upiec na rumiano,ser najlepiej jak jest okrągły pokroić go na 3 krążki,bułki przekroić na połowę i podpiec w piekarniku,po podpieczeniu każdy spód bułki posmarować musztardą,położyć umyty liść sałaty,upieczonego burgera,krążek sera i plaster pomidora a następnie przykryć drugą przekrojoną częścią bułki i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 11.01.2014 10:13
ciekawy taki domowy
Ola1young 07.01.2014 15:37
na pewno pyszne hamburgery

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat