Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe hamburgery

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka do hamburgerów 3 szt.
mięso mielone wołowe 30 dkg.
ser camembert 1 op.
ketchup pikantny 4 łyżki
pomidor 1 szt.
sałata
Musztarda sarepska Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: domowe hamburgery

mięso najlepiej jak mamy wołowe można też użyć wieprzowego,mięso mielone włożyć do miski i wymieszać z ketchupem i solą do smaku uformować z powstałej masy 3 kotlety kłaść na rozgrzany tłuszcz i upiec na rumiano,ser najlepiej jak jest okrągły pokroić go na 3 krążki,bułki przekroić na połowę i podpiec w piekarniku,po podpieczeniu każdy spód bułki posmarować musztardą,położyć umyty liść sałaty,upieczonego burgera,krążek sera i plaster pomidora a następnie przykryć drugą przekrojoną częścią bułki i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 11.01.2014 10:13
ciekawy taki domowy
Ola1young 07.01.2014 15:37
na pewno pyszne hamburgery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak