Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 450 g
kajzerka 5 sztuka
ser żółty 5 plastrów
ogórek kiszony 3 sztuka
sałata 5 listków
bekon 5 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy sałatę, ser. Ogórki kroimy w plasterki.
Krok 1 - Domowe hamburgery foto
2
Na jednej patelni podsmażamy bekon, na drugiej patelni "placki ' z mięsa mielonego wyrobionego z ulubionymi przyprawami.
Krok 2 - Domowe hamburgery foto
3
Podsmażamy mocno z jednej strony, przekładamy na drugą, układamy plasterki sera i smażymy aż ser się stopi.
Krok 3 - Domowe hamburgery foto
4
Na tej samej patelni rumienimy bułeczki od wewnątrz.
Krok 4 - Domowe hamburgery foto
5
Na bułke nakładamy sałatę mięsko mielone, bekon i ogórek, polewamy sosem lub katchupem i przykrywamy drugą połową bułki.
Krok 5 - Domowe hamburgery foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna87 21.07.2012 13:24
mniam
Agnieszka91 21.07.2012 13:14
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak