Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
ketchup łagodny 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 1 szt
masło 1 łyżka

sos

ketchup pikantny 2 łyżka
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżka

ponadto

bułki
pomidor 1-2 szt
sałata lodowa
cebula 1 szt
masło 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na maśle. Do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ketchup i przyprawy, wyrabiamy masę i formujemy okrągłe kotleciki.
Krok 1 - Domowe hamburgery  foto
2
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Domowe hamburgery  foto
3
SOS: Wszystkie składniki na sos mieszamy.

Cebulę kroimy w wiórka i dusimy na 2 łyżkach masła.
Krok 3 - Domowe hamburgery  foto
4
Bułki podgrzewamy w piekarniku. Jedną część bułki smarujemy sosem, nakładamy mięso
Krok 4 - Domowe hamburgery  foto
5
Na mięso nakładamy duszoną cebulkę.
Krok 5 - Domowe hamburgery  foto
6
Na cebulkę plasterek pomidora i sałatę, dodajemy łyżeczkę sosu.

Smacznego!!!
Krok 6 - Domowe hamburgery  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 21.07.2014 15:26
pyszne danie
irenka 19.07.2014 22:21
pyszne bo domowe
xjustynka89x 19.07.2014 10:27
takie domowe najlepsze i zdrowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak