Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe gofry

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/3 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier 3 łyżki
cukier wanilinowy
cukier puder do posypania
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe gofry

Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli. W osobnym naczyniu miksuję na gładką masę: żółtka, cukier, mleko, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy oraz olej. Na koniec dodaję ubitą pianę i wszystko razem mieszam. Smaruję gofrownicę olejem (używając silikonowego pędzla), rozgrzewaj ją i wylewam ciasto. Upieczone gofry wykładam na specjalną kratkę, aby nie zaparowały i oprószam cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.01.2015 15:15
do tego bita śmietana i owoce pycha
gottrina 18.01.2015 20:26
lubie takie gofry z cukrem pudrem
malaczarna23 18.01.2015 20:18
uwielbiam gofry
irenka 18.01.2015 19:50
pyszniutkie,uwielbiam
Pietruszka 18.01.2015 18:06
fajne gofry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak