Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe frytki karbowane

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki duże 4
olej
sól
krajacz do frytek karbowanych

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe frytki karbowane

Ziemianki obrać, pokroić w dość grube plastry. Krajaczem do frytek pokroić ziemniaki w karbowane słupki. W garnku dobrze rozgrzać olej (powinno go być ok. 3/4 garnka). Smażyć frytki niewielkimi porcjami do czasu, aż się zrumienią, po czym wyjmować łyżką cedzakową. Wyłożyć na papierowy ręcznik kuchenny, odsączyć z tłuszczu. Posypać solą i zaraz podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 12.02.2012 15:59
frytki mogę jeść bez końca, więc...proszę nie kusić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak