Domowe frytki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • olej do smażenia

    1 szklanka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w talarki, a talarki w paski. Rozgrzać patelnię z olejem i wrzucić frytki. Smażyć przez ok 5-10 min od czasu do czasu obracając je. Wyciągnąć z patelni łyżką cedzakową, posolić.
Jeść z ulubionym ketchupem
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 20.04.2015 08:28
domowe najlepsze
pestka 02.11.2013 08:15
domowe są najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat