Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWE FLAKI MIĘSNE

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki surowe krojone 1 kg
mięso wieprzowe bez kości 1 kg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
pietruszka 1 szt
przyprawa w płynie do smaku
Zasmażka:
olej 4 łyżki
mąka 4 łyżki
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWE FLAKI MIĘSNE

Flaki zalewamy wodą i gotujemy. Wszystkie warzywa obieramy myjemy i ścieramy na tartce. Mięso kroimy w kawałki i obsmażamy. Kiedy flaki będą w miarę miękkie, odcedzamy z wody i zalewamy świeżą, dodajemy warzywa i mięso, liść laurowy i ziele i na małym ogniu gotujemy, aż wszystko będzie bardzo miękkie. Na koniec robimy zasmażkę i doprawiamy do smaku. Podajemy z posypaną natką pietruszki.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.06.2015 11:30
świetne flaczki
Pani Domu 16.12.2014 16:51
smacznie wyglądają
Grazyna0211 18.01.2014 20:13
pyszne flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak