Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe flaki.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 5-6 litrów
ozór cielęcy 1 sztuka
żołądki kacze 10 sztuk
serca kacze 10 sztuk
żołądki gołębie 10 sztuk
żołądki gęsie 5 sztuk
udko z królika 1 sztuka
cebula 2 średnie sztuki
marchew 1 duża sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka 2-3 duże łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe flaki.

- mięsa ugotować do miękkości, ozór obrać,udko z królika oddzielić od kości, wszystko pokroić w drobne paski
- pokrojone mięsa wrzucić do gotującej wody, dodać pokrojoną w kostkę marchew
- cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor i dodać do flaków
- wszystko doprawić do smaku i gotować około 15-20 minut
- z maki zrobić zasmażkę i zagęścić danie, gotować około 10 minut
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.01.2014 11:46
flaczki to moje smaki,uwielbiam je
kasienka23 10.01.2014 20:26
nigdy takiej nie robiłam, może spróbuję! :)
Agata3 10.01.2014 19:30
Już dawno nie robiłam tej zupy a jest taka pyszna! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak