DOMOWE CZEKOLADOWE SEZAMKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    50 g
  • cukier

    50 g
  • kakao

    2 łyżki
  • woda

    50 ml
  • sezam

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - DOMOWE CZEKOLADOWE SEZAMKI foto
W rondelku lub na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier (MOŻNA DODAC RÓWNIEŻ TROCHĘ MIODU), wodę, kakao i na końcu sezam i gotujemy na małym ogniu często mieszając.
Krok 2 - DOMOWE CZEKOLADOWE SEZAMKI foto
Kiedy masa gęstnieje wylewamy ją do płaskiego naczynia i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 3 - DOMOWE CZEKOLADOWE SEZAMKI foto
Po ostygnięciu przekładamy na deskę (bez problemy odchodzi od naczynia) i kroimy w mniejsze kawałki. NAPRAWDĘ SMAKUJĄ JAK KUPCZE.
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 21.11.2013 10:33
pyszne domowe slodycze
GOSIA18 29.03.2013 12:49
za krótko gotowane
Anonimowy 28.03.2013 15:03
nie wyszły, nie stwardniały :(
stokrotka 08.11.2012 22:49
rewelacja
Lemon 08.11.2012 21:43
fajne
-Natka- 08.11.2012 20:17
super pomysł, takich domowych jeszcze nie jadłam :)
sylwia / sytofala 08.11.2012 20:15
mniam, idealne do chrupania
Konczi 08.11.2012 20:12
muszą być pycha - super!
Justyna28 08.11.2012 19:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat