Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWE CZEKOLADOWE SEZAMKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 50 g
cukier 50 g
kakao 2 łyżki
woda 50 ml
sezam 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWE CZEKOLADOWE SEZAMKI

Kroki postępowania

1
W rondelku lub na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier (MOŻNA DODAC RÓWNIEŻ TROCHĘ MIODU), wodę, kakao i na końcu sezam i gotujemy na małym ogniu często mieszając.
Krok 1 - DOMOWE CZEKOLADOWE SEZAMKI foto
2
Kiedy masa gęstnieje wylewamy ją do płaskiego naczynia i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2 - DOMOWE CZEKOLADOWE SEZAMKI foto
3
Po ostygnięciu przekładamy na deskę (bez problemy odchodzi od naczynia) i kroimy w mniejsze kawałki. NAPRAWDĘ SMAKUJĄ JAK KUPCZE.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - DOMOWE CZEKOLADOWE SEZAMKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.11.2013 10:33
pyszne domowe slodycze
GOSIA18 29.03.2013 12:49
za krótko gotowane
28.03.2013 15:03
nie wyszły, nie stwardniały :(
stokrotka 08.11.2012 22:49
rewelacja
Lemon 08.11.2012 21:43
fajne
-Natka- 08.11.2012 20:17
super pomysł, takich domowych jeszcze nie jadłam :)
sylwia / sytofala 08.11.2012 20:15
mniam, idealne do chrupania
Konczi 08.11.2012 20:12
muszą być pycha - super!
Justyna28 08.11.2012 19:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak