Domowe czekoladki kawowo-kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzka czekolada

    100 g
  • Nadzienie:

  • czekolada gorzka

    40 g
  • krem kokosowy

    1 łyżka
  • mocna kawa

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekolada ma zbawienne działanie gdy jesteśmy w złych humorze lub gdy czujemy się źle. Uszczęśliwi każdego :)

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Foremki na czekoladki smarujemy roztopioną czekoladą i odkładamy na kilka minut do lodówki.

Czynność powtarzamy jeszcze 2 razy.

Czekoladę na nadzienie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i energicznie mieszamy z kremem kokosowym i kawą.

Do foremek nakładamy po łyżeczce nadzienia.

Ponownie wkładamy całość do lodówki.

Po około 5 minutach nadzienie przykrywamy kolejna warstwą roztopionej czekolady tworząc tył czekoladek.

Wygładzamy i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

Zastygnięte czekoladki wyjmujemy z foremki.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 23.11.2012 21:58
świetne
Inal 13.10.2012 14:33
Ale urocze.. :) Bardzo fajny pomysł.
Krakowianka 27.09.2012 07:22
bajeczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat