Domowe ciasto kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    3 szklanki
  • śmietana 30%

    2 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • wiórki kokosowe

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajka

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie i wstawić do nagrzanego piekarnika (temperatura średnia ok.170C -180C) na 45 minut.


Ciasto nie jest zbyt słodkie. Można jeść go samo ale my proponujemy razem z dżemem czy konfiturą. Dodatkowo wystarczy kawałek by nim się nasycić, ma konsystencję domowej roboty razowca tym samym będąc dobrym pomysłem na śniadanie:-)

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat