Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe chipsy ziołowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
olej 750 ml
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe chipsy ziołowe

Ziemniaki obieramy (ja wybieram raczej podłużne niż okrągłe), płuczemy w zimnej wodzie. Przy pomocy obierka do jarzyn ścinamy cieniutkie plasterki, wkładamy do miski. Plasterki płuczemy w zimnej wodzie tyle czasu aż woda będzie krystaliczna. Następnie plasterki ziemniaczane przekładamy na bawełnianą ściereczkę lub pieluszkę i dokładnie osuszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy partiami plasterki i smażymy na złoto, wyciągamy na durszlak, oprószamy solą i ziołami prowansalskimi, wstrząsamy, przekładamy do miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 09.11.2014 14:52
Świetny przepis :)
jasiek 09.11.2014 13:11
jak w dzieciństwie
Janina 09.11.2014 10:53
Bardzo smaczne;)
Renataj 09.11.2014 10:39
Fajny pomysł na przegryzkę:)
Konczi 09.11.2014 10:22
Polecam :) Są pyszne :) i nie ma to jak domowe chipsy :)
Ewelina1991 09.11.2014 10:17
lubię takie ;)
Krewa007 09.11.2014 10:08
Pyszne chipsy:)
engie23 09.11.2014 10:06
uwielbiam ziemniaczki w takiej postaci :)
Kasia35 09.11.2014 09:42
świetne, proste, łatwe :)
Bernadeta1 09.11.2014 09:25
takie domowe to super
olkaaa 09.11.2014 08:55
muszę spróbować
Renata9 09.11.2014 08:28
bardzo fajna i smaczna przegryzka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak