Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe chipsy paprykowe

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 12 szt
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżeczki
olej do smażenia 1,5 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe chipsy paprykowe

Obieramy ziemniaki i dokładnie myjemy. Na mandolinie kucharskiej na karbowanym nożu tniemy ziemniaki na krateczkę. Rozgrzewamy olej do wysokiej temperatury i smażymy w garnku lub frytkownicy na złoty kolor. Na koniec doprawiamy chipsy papryką i solą. Całość delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.02.2016 17:50
fajne chipsy
Monika-twin 24.01.2016 10:19
super chips
mirosława4 23.01.2016 20:36
apetyczne wyglądają jak zakupione w sklepie :)
kuchcik89 23.01.2016 20:08
oo jakie fajne, a do tego zdrowsze i smaczniejsze od tych kupnych:)
Bernadeta1 23.01.2016 20:04
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak