Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOmowe cheesburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 350 g
kajzerki 5 szt
jajko
czosnek
sól
olej
pieprz
pomidor 5 plastrów
sałata 5 liści
szczypiorek
ketchup
sos do hamburgerów

Przepis i sposób przygotowania na: DOmowe cheesburgery

Na początek przygotowujemy mięso na kotlety. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, sól, czosnek i pieprz - wyrabiamy na jednolitą, gładką masę, następnie formujemy 5 płaskich kotletów - mają być cienkie gdyż się zbiegną :) smażymy z dwóch stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Bułki przekrawamy, smarujemy sosem do hamburgerów, następnie kładziemy wysmażonego kotleta i plaster sera - wędrują na około 1 minute do mikrofali aby ser się roztopił - wyciągamy, kładziemy liść sałaty, plaster pomidora, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, polewamy ketchupem, przykrywamy bułką i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 13.08.2012 06:57
uwielbiam domowe fast food:)
Renata22 02.08.2012 18:57
wyglada bardzo apetycznie ;) no i domowe są o niebo zdrowsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak