Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe cebularze

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 2,5 dkg
mleko 1/2 szklanki
woda 1/4 szklanki
sól 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki
cebula 6-7 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe cebularze

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy w piórka i dusimy do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Domowe cebularze foto
2
Z mąki, oleju, cukru, soli, drożdży i mleka( drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku) zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut aby odpoczęło.
Krok 2 - Domowe cebularze foto
3
Następnie blachę smarujemy delikatnie olejem. Z ciasta formujemy nieduże placki gdzie na środek kładziemy cebulkę. Nagrzewamy piekarnik do temp 200 C i pieczemy to momentu zrumienienia.
Krok 3 - Domowe cebularze foto
4
Smacznego.
Krok 4 - Domowe cebularze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.12.2015 21:53
wyglądają bardzo smacznie
Barbara13 17.02.2014 21:47
pyszności :)
IwonaDD 17.02.2014 18:00
pyszne!!!!!!
pawel123 17.02.2014 16:36
ale pyszności mniam
mitek111 17.02.2014 16:14
pyszne i chrupiące
Stenka 17.02.2014 14:48
nigdy nie robiłam cebularzy, czas zacząć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak