Domowe burgery wołowe

Domowe burgery wołowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec wołowy

    0.5 kg
  • cebula

    1 szt.
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • natka pietruszki

    1/2 łyżeczki
  • żółtko jajek

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Domowe burgery wołowe

Mięso umyć, cebulę obrać i zmielić razem z mięsem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Uformować kulki i widelcem spłaszczyć, aż będzie cienki burger (skurczy się w trakcie smażenia). Smażyć/ grillować na patelni grillowej lub grillu elektrycznym bez oleju ok. 3-5 min. z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Joannasz3190 23.03.2015 17:32
Pyszności :)
Ania321 23.03.2015 17:31
Bardzo apetyczne :)
cukiereczek 23.03.2015 17:28
100% jakość i smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat