Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe biszkopciki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 70 g
mąka pszenna 100 g
mąka ziemniaczana 50 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe biszkopciki

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając.
Krok 1 - Domowe biszkopciki foto
2
Dwa rodzaje mąki wymieszac ze sobą. Następnie delikatnie mieszamy pianę z żółtkami i mąką.
Krok 2 - Domowe biszkopciki foto
3
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy porcje ciasta.
Krok 3 - Domowe biszkopciki foto
4
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 12 minut, aż bbiszkopciki się zrumienią. Studzimy na kratce.
Krok 4 - Domowe biszkopciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 15.06.2015 11:35
szybki sposób na biszpociki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak