Domowe bezy

Ifa

Domowe bezy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    2
  • cukier

    150 g
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • ocet

    1/2 łyżeczki, 25%
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Białka powinny być zimne. Umieść je w misie miksera i ubijaj, gdy zacznie powstawać piana dodawaj partiami cukier, potem dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet. Ubijaj aż piana będzie gęsta i lśniąca.

2. Piekarnik rozgrzej do 150 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj łyżką beziki, zostaw między nimi spory odstęp. Mi z tych proporcji wyszło 8 dosyć dużych bez. Bezy piecz 30 minut w temp. 150 st. C, potem zmniejsz temperaturę do 100 st. C i susz je do 2 godzin. Po tym czasie uchyl drzwi piekarnika i dosuszaj bezy 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gerard.sz 14.12.2015 21:24
Szkoda, że nie mam piekarnika :(
Mama niejadka 14.12.2015 21:09
Pyszne bezy
sliwka 14.12.2015 12:11
Mniam, pychotka;))
Futka 14.12.2015 11:31
Przepyszne bezy :)
Konczi 14.12.2015 08:16
Wyglądają cudnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat