Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe bezy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 1 szkl
sok z cytryny 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe bezy

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do piany dodajemy sok z cytryny. Nadal ubijając wsypujemy po łyżce cukru.
Krok 1 - Domowe bezy foto
2
Ubitą pianę przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy niewielkie ciasteczka. Pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 120-130 stopni. Po upieczeniu blaszkę pozostawiamy w piekarniku, aż do całkowitego przestygnięcia. Ciastka przechowujemy w suchym i szczelnym pojemniku.
Krok 2 - Domowe bezy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 05.04.2014 09:25
uwielbiam beziki
noninka77 05.04.2014 08:55
jedna dla mnie :)
patryska76 04.04.2014 22:21
Pięknie się prezentują :)
pajbek 04.04.2014 22:03
Bardzo lubię takie słodkości :-)
smakoszek 04.04.2014 21:38
pyszniutkie beziki
Małgorzata9 04.04.2014 21:31
wspaniały deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak