Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe batoniki musli.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 1 szklanka
orzechy włoskie pół szklanki
rodzynki pół szklanki
pestki słonecznika 4 łyżki
cukier 4 łyżki
woda 2 łyżki
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe batoniki musli.


1.
1.Płatki, pokrojone drobno orzechy i słonecznik uprażyć na suchej patelni.
2.W garnku zagotować cukier z wodą,dodać miód,rodzynki i uprażone składniki,dokładnie wymieszać.
3.Masę wyłożyć między dwa arkusze papieru do pieczenia i rozwałkować odpowiedniej grubości placek.Przełożyć na blaszkę do pieczenia i piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni.Piec na suchej blaszce(bez papieru).
4.Upieczony placek wystudzić,gdy stężeje pokroić batoniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.05.2016 17:45
Dziękuję i polecam:)
gusia1000 25.01.2015 01:09
Zapiszę sobie ten przepis.
Mama niejadka 14.01.2015 20:59
Robię podobne, pyszne są :)
Hrabina w kuchni 14.01.2015 12:56
Bardzo lubię takie domowe.
IZABELA29 14.01.2015 08:57
proste i pyszne
tytka 13.01.2015 22:25
mniam mniam
Lucan 13.01.2015 21:09
właśnie szukałem inpiracji:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak