Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe batoniki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane 263 ml
płatki kukurydziane 150 g
wiórki kokosowe 10 g
śliwki suszone 50 g
słonecznik łuskany 10 g
ryż preparowany 50 g
migdały 50 g
masło do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe batoniki

Śliwki i migdały pokroić. Wszystkie składniki suche wymieszać.
Mleko lekko podgrzać mieszając. Wlać do suchych składników i dokładnie wymieszać.
Formę o wymiarach 25 x 30 cm wysmarować masłem. Przełożyć masę, ubić i wyrównać łyżką.
Piec 40- 50 minut w w 130 stopniach.
Jak lekko przestygnie pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 17.11.2012 18:26
pycha
Poison1988 17.11.2012 11:13
świetne! Uwielbiam takie batoniki a domowe muszą jeszcze lepiej smakować :)
pajbek 17.11.2012 05:13
Podoba mi się ten przepis, muszę wypróbować.
manaika 16.11.2012 23:38
pycha
kasiaw 16.11.2012 23:38
wyglądają nieźle
Fiffi 16.11.2012 23:18
ale pyszne
Fiffi 16.11.2012 23:18
ale pyszne
Miki 16.11.2012 21:58
extra
Lemon 16.11.2012 21:42
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak