Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe banoffee pie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 400 ml
masło 100 g
masa toffi 1 puszka
ciastka 300 g
banan 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe banoffee pie

Ciasteczka (ja wybrałam pieguski i herbatniki, ale oryginalnie używa się ciasteczek typu Digestive) miażdżymy i łączymy z masłem. Uzyskanym ciastem wyklejamy tortownicę i formujemy brzeg na ok. 1cm. Wsadzamy do piekarnika o temp. 180\'C na ok. 5- 8minut.
Na podpieczone ciasto wykładamy masę krówkową.
Banany obieramy i kroimy w plasterki. Układamy je na naszym toffee. Ubijamy bitą śmietanę i sztywną masę rozsmarowujemy na bananach. Całość wkładamy na trochę do lodówki. Smacznego!
Dla dekoracji można posypać wiórkami czekolady;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 20.11.2013 12:46
co za pyszne słodkości
Sylwia56
Sylwia56 07.04.2012 17:04
pycha
adam1f 05.01.2012 00:10
dobre
mala2021 10.12.2011 20:23
sama słodycz
kriso 12.11.2011 21:00
rewelacja
AGNIESZKA144 01.10.2011 18:09
CIEKAWE
Zoso 07.09.2011 19:54
fajny deser
iga2 28.07.2011 23:58
rewelacja
barbara11561 05.07.2011 06:51
słodziutkie
piotereq 03.07.2011 10:31
fajne
indi 30.06.2011 11:21
świetne i szybkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak