Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa tortilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
mąka kukurydziana 20 dag
masło 3 łyżki/stopione
woda letnia 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa tortilla

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Zmieszać obie mąki, wlać letnią wodę, posolić i wyrobić ciasto ręką aż stanie się elastyczne (wyrabiać około 15 minut).
Krok 1 - Domowa tortilla foto
2
Następnie ciasto zgnieść w kulę i odstawić na 15 minut.
Krok 2 - Domowa tortilla foto
3
Gotowe ciasto podzielić na 16 równych kawałków, uformować małe kulki.
Krok 3 - Domowa tortilla foto
4
Rozwałkować na placki.
Krok 4 - Domowa tortilla foto
5
Piec z dwóch stron na suchej patelni, po upieczeniu przechowywać w płóciennym woreczku.
Krok 5 - Domowa tortilla foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 22.02.2015 18:40
super uwielbiam takie
Konczi 01.02.2015 18:45
domowe są zawsze naj naj najlepsze :)
aginaa 01.02.2015 18:27
bardzo lubie tortille

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak