Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa szynka pieczona

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5 kg
oliwa 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
przecier paprykowy ekologiczny 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa szynka pieczona

Szynkę myjemy i osuszamy. Kostkę rosołową rozcieramy w oliwie, dodajemy roztarty czosnek, przecier paprykowy, sól ziołową, pieprz czarny mielony, słodką paprykę w proszku i majeranek. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na noc. Następnie mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy niewielką ilością wody i pieczemy przez około 90- 100 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.02.2014 13:23
też taką robię
IKrakowianka 03.11.2013 17:40
musiała wspaniale smakować
Iwusia 11.04.2013 23:16
wygląda bardzo apetycznie
aginaa 09.04.2013 07:20
bardzo smaczna
Katarzyna/kate1980 03.04.2013 20:52
świetnie wygląda
migotka28 02.04.2013 14:02
uwielbiam takie szyneczki,ja jeszcze nacinam i wkładam w nacięcia czosnek
paulina2157 02.04.2013 12:44
usze kiedyś wypróbować taką szyneczkę.
Megg 02.04.2013 12:27
przepyszna szyneczka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak