Domowa szynka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,5 kg
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • przecier paprykowy ekologiczny

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę myjemy i osuszamy. Kostkę rosołową rozcieramy w oliwie, dodajemy roztarty czosnek, przecier paprykowy, sól ziołową, pieprz czarny mielony, słodką paprykę w proszku i majeranek. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na noc. Następnie mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy niewielką ilością wody i pieczemy przez około 90- 100 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 02.02.2014 13:23
też taką robię
IKrakowianka 03.11.2013 17:40
musiała wspaniale smakować
Iwusia 11.04.2013 23:16
wygląda bardzo apetycznie
aginaa 09.04.2013 07:20
bardzo smaczna
Katarzyna/kate1980 03.04.2013 20:52
świetnie wygląda
migotka28 02.04.2013 14:02
uwielbiam takie szyneczki,ja jeszcze nacinam i wkładam w nacięcia czosnek
paulina2157 02.04.2013 12:44
usze kiedyś wypróbować taką szyneczkę.
Megg 02.04.2013 12:27
przepyszna szyneczka!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat