Domowa shoarma i góry kuskus

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi

    2
  • płatki papryki suszonej

  • czosnek w płatkach suszony

  • kuskus

  • olej sezamowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kurczaka kroimy w paseczki, wsypujemy do woreczka foliowego, wsypujemy przyprawy i olej sezamowy i marynujemy odstawiajac na noc do lodówki.
Mięso smażymy na oliwie, dodajemy pokrojona cebulę, paprykę i czosnek wszystko dusimy ok 15 minut. W razie potrzeby mozna podlac wodą zeby wytworzył sie sosik do
kuskusa.
Kuskus załałam bulionem, dodałam płatki suszonej papryki i czosnku, odrobine chilii w proszku, pieprzu, curry. Ustawiamy gory na talerzu plus shoarma. Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 09.07.2011 08:29
mniam
darus 05.05.2011 14:12
ciekawy przepis
Sarenka 02.04.2011 08:51
Super!
basiulka20088 26.10.2010 08:53
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat