Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pizza z pomidorami i czarnymi oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda letnia 1/2 szklanki
drożdże 50 dkg
oliwa 2 łyżki
oregano 1/2 łyżeczki
sól do smaku
czarne oliwki bez pestek
pomidor 2 sztuki
przecier pomidorowy 3 łyżki
ser mozzarella

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pizza z pomidorami i czarnymi oliwkami

Drożdże mieszamy z 1/2 łyżeczki cukru na gładką masę,dodajemy wodę,sól i mąkę,zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto,ugniatamy dodając oliwę.Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1godzinki.
Po tym czasie,rozwałkowujemy ciasto na placek(grubość wedle uznania)przekładamy na blachę do pieczenia.Smarujemy przecierem pomidorowym,posypujemy startą mozzarellą,układamy na niej,plastry pomidora i pokrojone oliwki.Posypujemy oregano,doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 S.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 25.12.2012 10:05
domowe najlepsze czy ktoś się ze mną nie zgodzi?
Jodaj 23.11.2012 15:06
pychotka pizza :)
Bernadeta1 02.11.2012 21:26
domowa pizza,pycha
Ela15 30.10.2012 07:52
mniam
Dorian 28.10.2012 15:29
pycha
caralajna 27.10.2012 22:11
lubię pizzę
medi 27.10.2012 13:37
Tak Pyzo drożdże świeże:)
Rafał10 27.10.2012 09:58
pięknie podane,samymi oczami już bym jadła;)
SmacznaPyza 27.10.2012 07:21
rozumiem, że drożdże świeże ?
Ola1984 27.10.2012 06:53
domowa pizza jest najlepsza :)
gosia561 26.10.2012 23:58
apetyczna
czarnyaniol1990 26.10.2012 23:24
świetnie wyglda i napewno swietnie smakuje
zolzica 26.10.2012 23:10
super, kiedyś robiłam dość często - teraz jak mnie nachodzi ochota na pizzę, to chwytam za telefon :P
bursztynek 26.10.2012 22:57
najlepsza jest pizza domowa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak