Domowa pizza wiejska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dkg
  • woda

    1/2 szklanki
  • oliwa

    2 łyżki
  • drożdże

    2 dkg
  • sól

    1/2 łyżki
  • keczep

    1 mały
  • pieczarki

    60 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • szynka

    20 dkg
  • kabanos

    2 sztuki
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • ser żółty

    30 dkg
  • tłuszcz do formy

  • jaja na twardo

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowa pizza wiejska foto
Wodę podgrzać, wkruszyć do niej drożdże, wymieszać, żeby drożdże się rozpuściły. Taki zaczyn wlać do mąki, dodać sól i oliwę, wymieszać. Przykryć i odstawić na 40 min. do wyrośnięcia.
Krok 2 - Domowa pizza wiejska foto
Blachę wysmarować tłuszczem, rozwałkować na niej ciasto. Surowe ciasto wysmarować ketchupem.
Krok 3 - Domowa pizza wiejska foto
W międzyczasie obrać, posieka i udusić pieczarki na odrobinie tłuszczu.
Krok 4 - Domowa pizza wiejska foto
Na wysmarowanej ketchupem pizzy układamy plastry szynki, wykładamy uduszone pieczarki, pokrojone w plastry kabanowy i jajo, posiekaną cebulę i szczypiorek.
Krok 5 - Domowa pizza wiejska foto
Całość posypujemy startym żółtym serem, pieczemy ok. 25 minut w temp. 200 stopni. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 26.12.2013 13:05
pyszna pizza
IlonaAlbertos 12.07.2013 11:31
Uwielbiam domową pizzę.
IZABELA29 14.04.2013 09:30
bardzo dobra
misia53 14.04.2013 06:35
jest pyszna ...a ten zapach w kuchni...poezja....
ben-ka 13.04.2013 09:06
Apetyczną pizzę zrobiłaś.
Adamorek 28.07.2012 09:39
smakowita ta pizza
Barbara/zuza22_85 25.04.2012 17:39
super
Anna152 15.03.2012 05:54
mniammm
Anna152 15.03.2012 05:54
mniammm
Krystyna32 26.02.2012 00:25
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat