Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa Pizza

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto na Pizze

mąka pszenna 4 szklanki
drożdże świeże 50 g
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
woda ciepła 1,5 szklanki

Sos

pomidory krojone z puszki 1
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta
oregano 1 szczypta

Reszta

wędlina
cebula biała
papryka
ser żółty starty
pieczarki
cebula czerwona

Porada

Przyprawiamy wedle uznania .

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa Pizza

Mąkę +drożdże +sól+cukier+woda łączymy , zagniatamy spójne ciasto pod koniec gniecenia można użyć oliwy do nasmarowania rąk i wygładzenia ciasta. Zagniecione ciasto przekładamy do miski , przykrywamy ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce bez przeciągów na około 25-30 mi do wyrośnięcia .
pomidory z puszki przekładamy do rondelka /saganka , blindujemy doprawiamy bazylią , oregano , pieprzem , solą wedle uznania . Kroimy wędlinę (wedle uznania :boczek , cienka kiełbasa, szynka , salami , kurczak itp.) ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach . Cebule kroimy w półksiężyce , paprykę w paski , pieczarki na plasterki .
Wyrośnięte ciasto wałkujemy , możemy delikatnie posypywać mąką , rozwałkowane ciasto wykładamy na blaszkę posmarowaną olejem .( najlepsza kwadratowa załączona do piecyków kuchennych ) możemy zawinąć końce do środka włożyć odrobinę sera żółtego . Na ciasto rozsmarowujemy przygotowany sos , posypujemy delikatnie startym serem , układamy wędlinę , pieczarki , papryką , cebulę i posypujemy startym żółtym serem . i Wkładamy do piekarnika .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 24.09.2017 16:44
Kocham domową pizzę. :)
w mojej kuchni 23.09.2017 14:28
i można zjeść dobrą pizzę domową
iziona 23.09.2017 13:17
Uwielbiam domową pizzę, jest o wiele lepsza od kupnej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak