Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pieczeń wieprzowa ze słonecznikiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego wieprzowego np. z szynki 1 kg
podgardla wieprzowego 400 g
cebula duża 1 szt
mielonego słonecznika 1/2 szklanki
śmietanki kremówki 30% 1 szklanka
jajko 3 szt
kaszki kukurydzianej 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
czarny pieprz mielony Prymat do smaku
czerwona czubryca do smaku
imbir mielony do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pieczeń wieprzowa ze słonecznikiem


Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. W maszynce zmielić
podgardle. Dodać mięso mielone,zeszkloną cebulę,mielony
słonecznik,śmietankę kremówkę,jajka,kaszkę kukurydzianą. Wszystko
wymieszać i doprawić do smaku przyprawami.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wierz
posmarować olejem i piec przez około 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do
180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.09.2014 10:48
najlepsza domowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak