Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pieczeń do chleba

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula biała 2 sztuki
jajko 4 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
boczek wędzony 20 dag
Kminek mielony Prymat szczypta
bułka 2 namoczona w wodzie
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pieczeń do chleba

Mięso mieszane mielimy jeśli kupimy nie mielone ,boczek wędzony również zmielić z mięsem .Bułki namoczyć w zimnej wodzie lub mleku odcisnąć mięso mieszamy z kajzerkami dodajemy posiekaną w kosteczkę cebulę ,wbijamy jajka doprawiamy przyprawami wymieszać dokładnie masę ,wyłożyć do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem lub do keksówki przykryć kawałkiem aluminiowej folii i wstawić do nagrzanego do 195* piekarnika piec około 45 min po tym czasie odkryć i piec jeszcze 10 minut do zrumienienia.Odstawić do całkowitego wystygnięcia.Potem zimne kroić na plastry i podawać do pieczywa .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 16.07.2013 15:02
nieźle wygląda i pewnie super smakuje
krystyna330 12.07.2013 21:57
hmmm poezja
Fiffi 31.03.2013 20:49
domowa musi być pyszna
Katarzyna54 11.03.2013 20:19
bardzo pysznie wygląda, chętnie wypróbuję twoj przepis
Grazyna0211 11.03.2013 20:05
zapowiada się smaczny dodatek do chleba
Janina 11.03.2013 19:59
Bardzo smaczna
Marlenka.S 11.03.2013 19:55
pyszna też podobną robię
Rafał3 11.03.2013 19:32
świetna pieczeń
Megg 11.03.2013 19:25
oj chętnie bym spróbowała takiej pieczeni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak