Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pieczareczkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 3 litry
pieczarki 30 dkg
masło 2 łyżki
pietruszka
cebula 1 szt
ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
śmietana 12%
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pieczareczkowa

Kroki postępowania

1
Na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki, dokładamy drobniutko pokrojoną cebulę i pietruszkę, zalewamy odrobiną wywaru.
Krok 1 - Domowa pieczareczkowa foto
2
Na patelni podpiekamy mąkę następnie powoli wlewamy wywar z rosołu, cały czas mieszamy.
Krok 2 - Domowa pieczareczkowa foto
3
Do garnka wlewamy ok 2 litra wywaru i dodajemy ziemniaki, marchewkę pokrojone w kostkę, gotujemy do miękkości. Dodajemy nasze pieczarki sos z patelni i zagotowujemy.
Krok 3 - Domowa pieczareczkowa foto
4
Na talerzu dekorujemy kleksem śmietany.
Smacznego
Krok 4 - Domowa pieczareczkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.03.2014 08:17
koniecznie muszę wypróbować twój przepis
gibli 18.02.2014 08:44
dobra zupka
olkaaa 17.02.2014 07:53
bardzo lubię
norweska20 15.02.2014 11:12
bardzo lubię
Patriszja
Patriszja 06.02.2014 21:33
mmmm uwielbiam
margaret 06.02.2014 21:31
smaczna zupka
jowant 06.02.2014 21:29
tak, pieczarkowa to jest coś co niewątpliwie uwielbiam :D
agnieszka131919 06.02.2014 21:27
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak