Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa musztarda miodowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet ryżowy 0,5 szklanki
woda 1 szklanka
sól 0,5 łyżeczki
miód 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
pieprz do smaku
Gorczyca biała cała Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa musztarda miodowa

Ziarna gorczycy zalewamy gorącą wodą i octem. Przykrywamy i odstawiany na kilkanaście godzin, aż gorczyca wchłonie cały płyn. Następnie przekładamy ją do misy, dodajemy płynny miód, oliwę, sól i pieprz. Rozdrabniamy blenderem na masę, która najbardziej nam odpowiada. Jeżeli lubimy musztardę francuską, rozdrabniamy część ziarenek, a resztę dodajemy w całości. Przekładamy do słoików i przechowujemy w lodówce. Najlepsza jest po kilku dnach, gdy smaki dobrze się połączą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 14.01.2014 21:12
pierwszy raz widze taki przepis, super !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak