Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa marmolada z jabłek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 kg
woda 1/2 szklanki
cukier kryształ 0.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa marmolada z jabłek

4 kg jabłek obrać i wypestkować ,następnie włożyć do garnka podlać pół szklanki wodą i smażyć ciągle mieszając. Smażymy około 2 godziny dodać cukru wszystko wymieszać i smażyć jeszcze około 20 minut. Następnie marmoladę dodać do słoika i pasteryzować przez około 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 30.01.2015 19:53
Ja robię różnie raz tak raz tak :)
mirosława4 30.01.2015 18:31
osobiście już nie pasteryzuję tylko wkładam na gorąco do słoików zakręcam i odstawiam do góry dnem .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak