Domowa łopatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wp bez kości

    1,2 kg
  • sól

    1,5 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • mielona szałwia

    1/2 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć. W miseczce zmieszać wszystkie przyprawy z olejem. Mieszaniną dokładnie natrzeć mięso i na 3-4 godz. wstawić do lodówki. Włożyć w rękaw do pieczenia i piec ok. godz w 180st, nastepnie rozciąć rękaw, lekko rozchylić i piec jeszcze ok. pół godz. w tej samej temp.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 19.07.2013 23:29
musi być pyszna
Beata23 19.03.2013 12:54
pyszne mięsko
Rafał10 28.01.2013 21:32
domowe są NAJLEPSZE ! Zero jakiejkolwiek chemii i wiemy co jemy :)
adelajda 26.01.2013 19:43
na kanapki super !
Magda24 26.01.2013 17:59
pyszne mięso
Mati13 26.01.2013 14:53
bardzo apetycznie przyrządzone mięso
Alex_M 26.01.2013 14:32
napewno pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat