Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa łopatka

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wp bez kości 1,2 kg
sól 1,5 łyżki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
mielona szałwia 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa łopatka

Mięso umyć, osuszyć. W miseczce zmieszać wszystkie przyprawy z olejem. Mieszaniną dokładnie natrzeć mięso i na 3-4 godz. wstawić do lodówki. Włożyć w rękaw do pieczenia i piec ok. godz w 180st, nastepnie rozciąć rękaw, lekko rozchylić i piec jeszcze ok. pół godz. w tej samej temp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.07.2013 23:29
musi być pyszna
Beata23 19.03.2013 12:54
pyszne mięsko
Rafał10 28.01.2013 21:32
domowe są NAJLEPSZE ! Zero jakiejkolwiek chemii i wiemy co jemy :)
adelajda 26.01.2013 19:43
na kanapki super !
Magda24 26.01.2013 17:59
pyszne mięso
Mati13 26.01.2013 14:53
bardzo apetycznie przyrządzone mięso
Alex_M 26.01.2013 14:32
napewno pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak