Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa kremówka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2 szklanka
jajko 1 sztuka
kwaśna śmietana 2 łyżki
margaryna 1 sztuka

krem

mleko 2% 1/2 litra
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier waniliowy 1 sztuka
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa kremówka

Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować, nałożyć na blachę i piec na złoty kolor.
Mleko zagotować. Jedno całe jajko i 3 zółtka zmiksować z cukrem dodając mąkę i resztę składników. Masę wlać na wrzące mleko ciągle mieszając. Powstały budyń wylać lekko przestudzony na blat ciasta. Drugi blat położyć na wierzch. Kremówki posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.06.2017 11:56
po prostu pyszna
anulka69 21.04.2017 08:47
smaczne ciacho
Janina 04.07.2016 14:52
Moje ulubione ciacho;))
agnieszka214 03.07.2016 18:09
ciasto poprostu przepyszne
Ola1young 02.07.2016 18:00
lubię kremówki :)
Renata9 01.07.2016 20:53
Smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak