Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na kwadratową blachę
-
krakersy
1 paczka -
herbatniki
2 paczki -
kajmak
1/2 puszki -
budyń czekoladowy
2 opakowania -
mleko
1 i 1/2 szkl. -
cukier
4 łyżki -
masło
200 gram -
masło orzechowe
4 łyżki -
masło czekoladowe
2 łyżki
Polewa
-
masło
100 gram -
cukier
1/2 szkl. -
woda
1 łyżka -
mleko
2 łyżki -
kakao
3 łyżki
Dodatkowo
-
orzechy laskowe
1 szkl.
Przepis i sposób przygotowania Domowa kostka Ferrero Rocher ( bez pieczenia )
2. olewa: masło rozpuścić w rondelku. Dodać cukier mieszać aż się rozpuści, po czym dodać kakao. Wymieszać i wlać mleko, wodę.. Chwilę gotować i wymieszać. Poczekać aż trochę ostygnie i wylać na herbatniki. Na wierzch polewy posypać posiekane orzechy. Lekko ugnieść i wsadzić do lodówki na cały dzień lub noc.
Ciasto jest bardzo delikatne. Najlepsze po 2 dniach.![]()
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)