Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa kiełbasa na grila

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

surowa szynka 1kg
łopatka bez kości 5kg
sól do smaku
majeranek 5łyzeczek
Czosnek suszony Prymat 5łyzeczek
jelito wieprzowe
golonka 1kg (ze skórą)
boczek 1kg surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: domowa kiełbasa na grila

Wszystkie miesa mielimy(golonke 2 razy). Do zmielonegu miesa dodajemy przyptrawy i lod(5szkl) Całosc wyrabiamy stopniowo dodajac stopniowo reszte lodu. Farsz wkladamy do lodówki na kilka godzin.
Ściśle nabijamy jelito, (do nabijania jelit można użyć maszynki do mielenia, prawie każda posiada w komplecie zestaw do tego procesu). Odcinki kiełbasy o długości około 1 metra zawijamy w krążki. Wiązemy na końcach. Takim prostym sposobem otrzymujemy pyszna nie naszpikowaną chemią kielbaske na grila.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak