Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa granola na miodzie gryczanym

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 1 szkl.
słonecznik łuskany 1/2 szkl.
orzechy 1 garsc
rodzynki 1 garsc
żurawina suszona 1 garsc
siemię lniane 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
miód gryczany 2 łyżki
olej 2 łyżki

Porada

Granole przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniczku, słoiczku. Granola idealnie nadaje się jako dodatek do deserów i jogurtów.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa granola na miodzie gryczanym

1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
2. Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia. Na to wysypujemy płatki owsiane, orzechy, rodzynki, żurawinę, len, wiórki i słonecznik. Mieszamy.
3. W garnuszku roztapiamy miód, aż konsystencja będzie płynna i gładka. Dodajemy olej. Mieszamy. Polewamy naszą mieszankę na blaszce. Łyżką mieszamy i wstawiamy do piekarnika na 15-20 min.
Wyciągamy, studzimy i rozdrabniamy na mniejsze części.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 10.05.2015 10:45
smaczne i zdrowe!
dollce 09.05.2015 21:36
super przepis ;)
Anna169Hosz 09.05.2015 17:23
Też taką chcę:)
Lucan 09.05.2015 17:21
apetyczna!
Jadwiga/Jaga85 09.05.2015 15:43
Bardzo lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak