Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa granola na bogato

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 70 gram
słonecznik łuskany 70 gram
sezam 70 gram
orzechy włoskie 70 gram
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
sok jabłkowy 180 mililitr
olej 3 łyżka
miód 125 mililitr
cukier 3 łyżka
esencja waniliowa 2 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczka
żurawina
płatki owsiane górskie gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa granola na bogato

Płatki, wiórki, orzechy, cynamon, sezam i ziarna słonecznika wymieszać w misce. Dodać miód, cukier, cukier waniliowy, ekstrakt, olej i sok jabłkowy. Wszystko wymieszać do połączenia się składników. Równomiernie wyłożyć na papier do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na około 30-35 minut do zarumienienia. Zawartość blaszki mieszać kilkukrotnie co 7-8 minut, pilnując aby granola się nie przypaliła. Wyciągnąć z piekarnika, dodać suszoną żurawinę, wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku. Smacznego!
Rada: Jeśli nie posiadacie sokowirówki, sok z jabłka możecie zrobić ścierając 2 (średniej wielkości) jabłka na tarce, na drobnych oczkach i przecierając mus przez małe sitko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 21.02.2016 22:07
Pyszna!!! A ile w niej bogactwa!
EmciaPichci 07.06.2013 10:10
domowa najlepsza!
smerfetka79 06.05.2013 18:15
wygląda przesmakowicie. Uwielbiam granolę
Mienta 30.01.2013 21:58
czuję jej zapach przez monitor ;) pychotka :)
Ola1984 30.01.2013 20:55
Ta jest po prostu obłędna w smaku - polecam :)
PaniMISIOWA 30.01.2013 20:50
ostatnio w niej zasmakowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak