Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa fasolka po bretońsku - mix kiełbas

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dkg
kiełbasa zwyczajna 1 sztuka
kiełbasa biała parzona 1 sztuka
kiełbasa śląska 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
przyprawa do potraw do smaku
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1/3 łyżeczki
mąka pszenna 1 łyżka
woda do zagęszczenia
boczek wędzony 15 parzony
Liść lubczyku suszony Prymat 1/3 łyżeczki
tymianek 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa fasolka po bretońsku - mix kiełbas

1. Fasolę białą Jaś zalać wodą, pozostawić na noc do napęcznienia. Następnego dnia ugotować do miękkości w tej samej wodzie, co się moczyły.
2. Kiełbasy pokroić w talarki, boczek w kostkę i lekko podsmażyć na tłuszczu. Dodać do ugotowanej fasoli.
3. Koncentrat pomidorowy, majeranek, tymianek i lubczyk wymieszać z kiełbasą, boczkiem i fasolą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i jarzynką. Całość pogotować ok. 1 godziny. Zagęścić mąką wymieszaną z wodą, trochę pogotować, ale dopuścić do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 18.03.2013 10:10
bardzo lubię domową fasolkę :)
Kuchareczka2 27.02.2013 20:49
bardzo pyszne danie moge jeśc cały czas
fotoviderek 26.02.2013 07:33
Pyszności. Mniam, mniam :)
AURELKA 22.12.2012 15:11
uwielbiam pycha
RenataZ-et 02.12.2012 11:16
bardzo dobra
daria2911 18.11.2012 12:48
bardzo lubię
Poison1988 18.11.2012 11:23
Mniam! Właśnie z braku fasoli z fasolowej wczoraj wyjadałam :D
Adamorek 18.11.2012 10:33
ale dobre
Juleczka20 18.11.2012 09:53
lubię:)
cukiereczek 18.11.2012 08:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak